Zo blijft zonne-energie rendabel na de salderingsregeling

ErikGeen onderdeel van een categorie

Opladen met de Zon

De salderingsregeling verdwijnt. Dit heeft direct financiële gevolgen voor particulieren en bedrijven die al in bezit zijn-, of de aanschaf van zonnepanelen overwegen. Toch zijn er zonder de salderingsregeling prachtige kansen om zelf rendabel zonne-energie op te wekken. 

Einde salderingsregeling, wat betekent dit?

Het hing al enige tijd in de lucht. De overheid gaat de salderingsregeling afbouwen. Er zijn rekenmodellen die aangeven dat de terugverdientijd van de aanschaf van zonnepanelen verschuift van ongeveer 7 jaar naar 9 jaar en langer. Dit kan betekenen dat particulieren en bedrijven die overwegen panelen aan te schaffen dit uiteindelijk niet gaan doen. Je kan je geld immers maar 1 keer uitgeven. En met een stevige recessie voor de deur… Toch zijn wij van mening dat zelf opwekken van stroom door de toepassing van zonnepanelen een slimme keuze is, juist nu! Onze uitleg…  

Oplossingen om zonne-energie rendabel te houden na de salderingsregeling

Er zijn genoeg argumenten en mogelijkheden om zelf rendabel stroom op te wekken met zonnepanelen. Een uiterst belangrijke is verduurzamen. Hoe meer groene stroom, hoe beter. Om dit ook rendabel te kunnen doen is de meest voor de hand liggende oplossing; zelf gebruiken. Zorg dus dat stroomvreters juist overdag worden aangezet in plaats van s’avonds of s’nachts. Dit levert gewoonweg een lagere energierekening op. Een andere rendabele mogelijkheid is; zelf verkopen. Voor bedrijven en organisaties die overwegen om panelen aan te schaffen ligt hier dé kans om inkomsten uit zonne-energie mogelijk te maken.  

Verkopen van zelf opgewekte zonne-energie

De oplossing om zelf opgewekte zonne-energie te verkopen is dichterbij dan u denkt. Dat zit zo. Op dit moment groeit het aantal elektrische voertuigen snel, zowel fietsen als auto’s, en de verwachting is dat deze groei zal versnellen. Al onze elektrische voertuigen willen we straks overal kunnen opladen. En het liefst doen we dat met groene stroom. Nu al zien we tekorten ontstaan aan beschikbare laadvoorzieningen, laat staan groene laadvoorzieningen. En hier zien wij de oplossing in het gebruiken en verkopen van zelf opgewekte zonne-energie. 

Opladen met de Zon  

Laadpalen en laadvoorzieningen direct aansluiten op zonnepanelen maakt het mogelijk dat er lokaal stroom wordt opgewekt én gebruikt. De kans dat er stroom terug wordt geleverd is opmerkelijk klein. Vooral voor bedrijven en organisaties met een parkeerterrein is dit een prachtige kans; zelf opwekken van stroom, zelf gebruiken én verkopen aan bezoekers.  

Wilt u ook opladen met de zon? 

Uiteraard zijn wij enthousiast over onze oplossing en bevelen we die graag aan. Wij weten inmiddels welke kansen u heeft wanneer u uw parkeerplaats omtovert naar een laadplein op zonne-energie.

Indien u dat ook wil weten – geheel vrijblijvend, transparant en zonder kleine letters -, dan informeren wij u graag. Het vraag nog geen 2 minuten van uw tijd. U ontvangt van ons aansluitend een volledig overzicht van uw investering en opbrengsten. 

Ga naar ikwil.opladenmetdezon.nl voor uw persoonlijke kostenindicatie. 

Graag tot ziens bij Opladen met de Zon!