Presikhaaf

Vraag en aanbod van elektriciteit worden bij elkaar gebracht

Bekijk ons product

Het project

De Helixtoren is het voormalig kantoor van Rijkswaterstaat. Sinds 2017 heeft SSH& het gebouw omgetoverd tot woontoren voor studentenhuisvesting. In het kader van de duurzaamheid ambities van de gemeente gaan Opladen met de Zon, Allego en gemeente Arnhem hier een slim laadplein realiseren. Vraag en aanbod van elektriciteit worden bij elkaar gebracht in een duurzame batterij, het kloppend hart van de energie rotonde. Deze slimme energie rotonde zal bestaan uit de volgende onderdelen.


Image

Het innovatieve karakter

Door slim gebruik te maken van de bestaande aansluiting en het toevoegen van de batterij wordt met minimale net-belasting een groot duurzaam laadplein gerealiseerd. De batterij zal de pieken en dalen in vraag en terug levering van elektriciteit opslaan en uitsmeren over een langere periode. Door gebruik te maken van de bestaande aansluiting is het niet nodig om een nieuwe aansluiting aan te vragen bij de netbeheerder en wordt de doorlooptijd geminimaliseerd. Een win-win situatie dus: Een duurzaam laadplein zonder netbelasting!

Emissie vrije kilometers

Deze overkapping biedt plaats voor 147 zonnepanelen. Jaarlijks wordt met de panelen ongeveer 41.000 kWh opgewekt wat goed is voor +-227.000* emissie vrije kilometers. Opladen met de zon levert een carport systeem dat 20 parkeerplekken gaat overdekken.


Smart charging

Allego legt een laadplein met 19 laadplekken voor elektrische auto’s aan. Deze laadpalen zijn voorzien van een smart charging systeem wat zorgt voor een dynamische regeling van de beschikbare stroom. Hiermee wordt de stroom verdeeld over de aanwezige auto’s en worden de pieken in de laadvraag afgevlakt./p>


Levering & verbruik

Timeshift storage zal een batterij van 100-160 kWh leveren die helpt in het opvangen van de pieken in terug levering en verbruik van elektriciteit. De batterij zorgt ervoor dat alle losse componenten van het systeem bij elkaar komen en zo efficiënt mogelijk worden ingezet. De batterij is opgebouwd uit oude auto- en bus batterij pakketten en zo krijgen deze afgeschreven batterijen een tweede leven.


Energie rotonde

Deelfiets Nederland zal een abri plaatsen die hun
deelfietsen duurzaam opladen.

Het geheel wordt aangesloten op de bestaande aansluiting van SSH&. Hierdoor wordt efficiënt gebruik gemaakt van de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnet en doen de elektriciteit vraag van het gebouw en de resterende elektriciteit van de reeds geïnstalleerde panelen mee in de energie rotonde.


Financiering
  • Interreg North-West Europe
  • Provincie Gelderland
  • Ministerie van infrastructuur en waterstaat

Partners

Voor realisatie van de duurzame energie rotonde werken de volgende partijen nauw samen:


Image

Wat Opladen met de Zon u oplevert

Goed geregeld

Opladen met de Zon neemt voor u het complete project uit handen. Van aanvraag tot en met  exploitatie.

Zelfvoorzienend

U bent zelfvoorzienend in het produceren in de 'brandstof' voor uw geëlektrificeerde wagenpark.

Geen investering

Sluit een abonnement af voor een vast maandbedrag. Zo blijft u investeren in uw core business.

Schaalbaar

Onze laadpleinen zijn modulair en op maat gemaakt. Zo is er voor elke locatie een geschikte oplossing, overal en altijd.


Wilt u ook Opladen met de Zon?

Wij geven u graag direct meer informatie

Martijn van Santen

Initiatiefnemer

+31 (0)6 19 68 99 61

E-mail Martijn van Santen

Erik Overdick

Initiatiefnemer

+31 (0)6 26 08 20 42

E-mail Erik Overdick


Just plug and charge!