Tweede Kamer stemt voor gewijzigde motie Faber: zonneparken toetsen aan zonneladder

ErikGeen onderdeel van een categorie

Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Antoinette Laan-Geselschap (VVD) en Erik Ronnes (CDA) hebben mei 2019 een motie ingediend om voorlopig geen nieuwe zonneparken op natuur- en landbouwgronden toe te staan.

Een prima initiatief…

Tjsa, daar zit natuurlijk wel wat in!

Waarom zouden we ook eigenlijk grootschalige zonneparken gaan aanleggen op plekken waar geen verbruik is?!? Maatschappelijk gezien kost dit ontzettend veel geld. Netbeheerders moeten ontzettend grote investeringen doen om hun netten te verzwaren.

Voor het transport moeten er vaak dikkere kabels gelegd worden en trafo’s moeten worden verzwaard. Juist deze componenten zijn heel schaars. En om dan over het technisch personeel dat nodig is bij deze verzwaringen maar te zwijgen. Mede door grootschalige zonneparken worden door de netbeheerders de aansluittermijnen soms niet gehaald.

Stroom opwekken waar het nodig is

Grote energiecentrales zoals de Hemweg werden in het verleden niet voor niets gebouwd op plekken waar veel behoefte aan energie was. Laten we weer energie gaan opwekken waar het nodig is! Er zijn nog zo veel daken onbenut voor zonne-energie. Er is zoveel potentie om zonne-energie op te wekken voor elektrisch vervoer.

Beperk maatschappelijke kosten

Opladen met de Zon richt zich o.a. op het beperken van maatschappelijke kosten voor netverzwaringen. 

  • We kunnen met een relatief kleine aansluiting een groot laadvermogen realiseren.
  • We kunnen een op een snelle manier een grote bijdrage leveren aan de energietransitie.
  • We creëren maatschappelijke betrokkenheid bij energietransitie.
  • Bedrijven kunnen zelfvoorzienend worden in de brandstof van het eigen wagenpark.
  • Bedrijven kunnen laten zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maak vrijblijvend een afspraak met Opladen met de Zon

Wil je het volledige artikel lezen, klik hier