Laadoplossingen

Om het laadprobleem op te lossen zijn forse parkeercomplexen nodig. Parkeercomplexen van grote ondernemingen, verhuurders in vastgoed of van overheidsinstanties. Solar Charging Plaza faciliteert deze partijen onder meer door de installatie van laadinfrastructuur op zonne-energie te verzorgen. De investering voor de dure laadinfrastructuur op zonne-energie wordt gedaan door aandeelhouders. Groene investeerders die graag een goed rendement willen ontvangen. Hierdoor kost de investering u niets. Uiteraard mag u of uw personeel wel instappen als aandeelhouder en zo een leuk rendement opbouwen, maar u bent tot niets verplicht.

Doet u mee, dan bieden wij u een maandabonnement per laadpaal en verrekenen de afgenomen kWh.

Wilt u klein beginnen en daarna uitreiden, dan is dat mogelijk. Het pakket is modulair opgebouwd en daarmee uitbreidbaar naar alle aanwezige parkeerplaatsen. Gaat uw bedrijf verhuizen, dan kan de laadinfrastructuur op zonne-energie meeverhuizen en elders worden geplaatst. U zit dus niet vast aan de locatie.

Wat betaald u?

Naast de abonnementskosten per laadpaal betaalt u de kosten per afgenomen kWh. Deze afgenomen kWh kunt u met een pas doorberekenen aan de gebruikers.
De kosten per kWh vallen samen met de laadtijd die nodig is om de accu van de auto volledig op te laden. De benodigde laadtijd is afhankelijk van de capaciteit van de accu en het laadvermogen van de auto. Ondanks dat een oplaadpaal vaak gezien wordt als de oplader, zit de daadwerkelijke oplader in de auto zelf. De laadpaal levert namelijk wisselstroom, terwijl de accu gelijkstroom nodig heeft.

De oplader in de auto zet de stroom om en zorgt ervoor dat de accu zo efficiënt mogelijk geladen wordt. Een plugin hybride (PHEV) heeft vaak een laadvermogen van 3.7kW, terwijl een volledige elektrische auto (BEV) tot wel 22 kW laadvermogen heeft. Gemiddeld heeft een elektrische auto tussen de 1 en 4 uur nodig om volledig op te laden aan een oplaadpunt, anders dan aan huis met een 220V aansluiting. Hiervoor
staat gemiddeld 8 uur.

Doelgroepen